Wat te overwegen bij het ontwerpen van je eigen tattoo

Het proces van het zetten van een tattoo kan een beetje intimiderend lijken, vooral als het je eerste tattoo is. Hieronder beschrijven we het proces van begin tot eind om je beter voor te bereiden op je eerste tattoo-ervaring.

  1. Ontwerp en plaatsing: Voordat je een tattoo krijgt, is het belangrijk om een ontwerp te kiezen en de plaats waar je de tattoo wilt hebben. Sommige mensen hebben al een specifiek ontwerp in gedachten, terwijl anderen hulp nodig hebben bij het ontwerpen van iets unieks. Veel tattoo-artiesten zullen ook met je werken om het ontwerp en de plaatsing te perfectioneren.
  2. Voorbereiding: Voordat de tattoo wordt gezet, zal de artiest de huid waar de tattoo geplaatst wordt reinigen en desinfecteren. De artiest zal ook een stencil maken van het ontwerp om te zorgen dat alles precies op de juiste plaats komt.
  3. Zetten van de tattoo: De tattoo artiest zal de tattoo zetten met een elektrisch aangedreven machine, waarmee de naald in de huid gaat. De inkt wordt geleidelijk aangebracht in de huid, waardoor de tattoo ontstaat. Dit proces kan enige tijd duren, afhankelijk van de grootte en complexiteit van de tattoo.
  4. Verzorging na de tattoo: Na het zetten van de tattoo, is het belangrijk om de tattoo goed te verzorgen om infectie en andere complicaties te voorkomen. De artiest zal je instructies geven over hoe je de tattoo moet verzorgen en hoe je moet voorkomen dat de tattoo gaat infecteren.
  5. Helingstijd: Het duurt ongeveer 2 tot 4 weken voor een tattoo volledig is genezen. Het is belangrijk om de verzorgingsinstructies van de artiest op te volgen en de tattoo niet te blootstellen aan zon of andere irriterende stoffen totdat deze volledig is genezen.

Het is belangrijk om de tijd te nemen om het proces te overwegen en een betrouwbare, professionele artiest te kiezen om ervoor te zorgen dat je een tattoo krijgt waar je trots op kunt zijn.

theartoftattoo.nl